Има ли наплив на мигранти към бежанския център в Харманли? Това провериха на място евродепутатът Ангел Джамбазки и народният представител Александър Сиди, съобщава Нова тв.

„Лагерът е празен. Но процесът с мигрантите далеч не е приключил. Голямата опасност идва от Африка, а не от Сирия”, каза Джамбазки.

Той увери, че няма риск, нито причина България да приема обратно нелегални мигранти.

След проверката, която извършиха в центъра за настаняване на бежанци в Харманли заради възникналата заплаха Европа да връща мигранти към страните, в които те първо са преминали границите на ЕС, евродепутатът и зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки и депутатът от ПГ „Обединени патриоти“ от квотата на ВМРО Александър Сиди заминаха спешно за Ямбол.

Те ще посетят Болярово и с. Шарково. Решението им бе продиктувано от напрежението, което ескалира в региона след открити гнезда на африканска чума по дребния преживен добитък. По правилата на Общността единственото решение в такива ситуации е хуманно умъртвяване на животните с цел превенция от разпространение на епидемията. Това извади животновъдите на улицата и създаде сериозно напрежение, което ескалира с всеки ден. Ето защо Джамбазки и Сиди решиха да ги посетят, за да видят на място с какво може да се помогне на пострадалите хора.