Петицията срещу АМ "Струма" беше използвана от политически партии и фалшиви еколози. Този кръг се опитва да спре не само АМ "Струма', но и лифтовете в България. Това заяви от Брюксел за "Плюс-минус" по Нова телевизия евродепутатът от ЕКР и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. 

Припомняме, че вчера Комисията по петициите в ЕП затвори петиция срещу изграждането на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле.

"Изказаха се безумни неща за магистралата. Безумно е да се мисли, че ще се стига по-бавно по магистралата. Не им се получи – това е добрата новина", каза още той.

"Предложеният вариант с рехабилитация на трасето е най-изпълнимият, според експерти. ЕК заяви, че ще изисква България да изпълни приетите договорености", допълни Джамбазки. 

Евродепутатът коментира и темата за Истанбулската конвенция:

"Бях против резолюцията, българското общество е против този документ. Този документ мимикрира защита на нечии права, но насажда джендър идеология. Тези бюрократи се опитват да прокарват неща, които не са тяхна работа. Българското общество и парламент не приема конвенцията", разкри Джамбазки.

Ангел Джамбазки коментира и срещата в НАТО, на която ще присъстват и американският президент Доналд Тръмп и френският му колега Еманюел Макрон:

"Дебатът за НАТО е реален. Макрон надскочи своя политически ръст, в него прозира новия Наполеон. Той иска да изключи Балканите, но включва Северна Африка. Той предпочете африканските мигранти, преди българите. Явно не е разбрал, че ние сме в ЕС. Макрон заби шумен шамар на разградската десница, която го представяше", завърши Джамбазки.