Евродепутатът Ангел Джамбазки призова за незабавна реакция по повод изнесените данни от директора на ДАНС относно съгласуване на позиция на Министерство на външните работи на Република България с гражданин на Северна Македония.

Според съпредседателя на ВМРО тази информация е скандална и трябва да бъдат предприети действия и наказания за държавната измяна час по-скоро, пишат в съобщение до медиите от партията. 

„Съветникът по външни въпроси в правителството на Кирил Петков Весела Чернева е съгласувала позицията на Министерство на външните работи с човек от Република Северна Македония.

Падението за българската държавност беше видно за всеки един гражданин.

За да не се стигне до предателството, извършено от тогавашната власт, предупреждавахме, организирахме протести, направихме всичко по силите си.

Явно обаче, всичко е било съгласувано не с кого да е, а със скопските антибългарски власти. Чернева беше посочена като министър на външните работи в сянка, като самата тя се е намесвала грубо в работата на външното ни министерство“, настоява Джамбазки.

Той припомня и думите на заемащата тогава длъжността на министър в онова позорно предателско правителство - Теодора Генчовска, която твърди:

„На 5 април Весела Чернева, съветник на Кирил Петков, изпрати нова рамкова позиция, която по-скоро променя националната позиция и изключва Договора за приятелство и добросъседство с Република Северна Македония от 2017 г.“

За предателите Апостолът на свободата е казал какво да се прави. Сега българските институции и правораздаващи органи трябва да приложат цялата строгост на закона. А предателите да бъдат изхвърлени на бунището“, завършва съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук