ВМРО и сдружението РОД Интернешънъл излизат на шествие в защита на традиционното християнско семейство. Демонстрацията на 12 юни пред НДК е насочена срещу пропагандата на ЛГБТИ.

Настоява се и за отмяна на резолюцията на ЕП по два скандални документа, подготвени от ЕК, във връзка с политиката спрямо децата и тяхното отглеждане с неучастието на родителите.

По темата на среща с медиите излязоха евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, Давид Александров от РОД и адвокат Владимир Шейтанов.

Да излезем в защита на традиционното семейство и за недопускане на промяна в Конституцията и Семейния кодекс през Стратегията за детето на ЕК и Детската гаранция, както и срещу цялата политика на Брюксел, която е антисемейна и за пропагандиране на други алтернативни на съжителство като еднополови бракове, призова Джамбазки.

Той подчерта, че тази пропаганда е особено агресивна спрямо младите хора и даде за пример скандален късометражен филм на Северна Македония, който е планиран за излъчване на 6 юни в рамките София прайд Филм Фест.

Въпросното заглавие „Змия“ е рекламирано като „горчиво-сладка история за необичайното приятелство между деветгодишния смелчага Марио и ексцентричния гей мъж Борче, застрашени от омразата на родителите в малкото македонско градче“, цитира рекламата на лентата Джамбазки.

Тези три реда казват всичко –  агресивната пропаганда на ЛГБТИ накрая завършва с педофилия, заключи евродепутатът от ВМРО. Въртят, сучат и накрая вървят към неща, които не са просто въпрос на избор, а на състави от Наказателния кодекс, каквато е педофилията, отбеляза Ангел Джамбазки.

Той посочи, че след острата реакция и петицията на РОД организаторите на прайда нанесли корекция в рекламното представяне на филма, но дотам.

Евродепутатът от ВМРО акцентира и върху двата документа за политиката спрямо децата, които са внесени в Европейския парламент, а единият вече е приет.

По думите на Джамбазки в тях се върви към овластяване на децата, които да могат да вземат самостоятелни решения и дори да гласуват. Всяка правна система регламентира обаче правоспособността през навършване на пълнолетие, защото законодателят е съобразил кога едно дете съзрява, напомни той.

Тук се опитват да ни кажат, че детето трябва да бъде превърнато в субект на вземане на решения – дали смелчагата Марио ще може да взема решения за смяна на пола и да сключва брак с ексцентричния Борче, изрази възмущението си евродепутатът от ВМРО.

Адвокат Владимир Шейтанов разкритикува резолюцията на ЕП за приемането на Стратегията за децата, в която по типичен за тях начин еврочиновниците съвсем политкоректно се опитват да представят ситуацията с децата в ЕС по един позитивен начин.

В същото време той припомни, че според Европейската комисия през 2008 г. 18% от децата в ЕС са отглеждани под чертата на бедността, докато 10 години по-късно бедността и социалното изключване сред тях е нараснало до 23,5%.

Не знам как тази цифра се съчетава с извода, че ЕК е постигнала значителен прогрес в решаване на проблемите на децата, констатира адвокат Шейтанов. Да се гордеем с такива постижения е смешно.

Вторият извод, който се налага от резолюцията на ЕП, е новият подход, който ни се предлага като някакъв ключ децата да бъдат включени в реалната политика на универсално ниво.

Ние сме категорично против подобна политкоректност, не можем да се съгласим, че новият подход ще е овластяване на деца без житейски опит и незрели да се включат в решаване на европейските проблеми.

Ще продължаваме да настояваме за отмяна на този документ и замяна с истинска Стратегия за развитие на детето. Родителите са първите заинтересовани за децата си, каза Шейтанов и призова българите да излязат и защитят дискриминираното традиционно християнско семейство.

За да можем да отстояваме принципите на семейството, ние трябва да имаме правната рамка. Ние сме православен народ, това означава, че не могат да ни наложат документи, различаващи от християнската ни вяра.

Ние защитаваме семейството, но чрез християнските ценности, заяви и Давид Александров от РОД. И изрази несъгласие с мотото на София прайд – „ние сме дискриминирани“.

Къде сте дискриминирани, с какво? След като всички европейски документи съдържат само права на ЛГБТИ, никъде няма права за родителя, възмути се Александров. В тези документи на ЕП родителят присъства само като насилник.

Той прави нещо лошо, когато не дава на детето да направи операция за смяна на пола, посочи представителят на РОД. Не ЛГБТИ са дискриминирани, дискриминирано е традиционното християнско семейство, което не фигурира в тези документи.

Ние сме против да се налагат практики, които не са част от нашата култура. Правото не може да прилага закони, които са против традициите, нравите и морала на българското общество, напомни той.

Затова каня всички българи на 12 юни пред НДК да се включат в това шествие – има нужда да защитим традиционното българско християнско семейство, призова представителят на РОД.