Случващото се беше ясно отдавна, още когато западните ни съюзници започнаха тази авантюра в Афганистан. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки във връзка със засилващия се мигрантски натиск към Европа и в частност към България. 

"Има паническо бягство и край на една 20-годишна война. Талибаните се връщат и смятат да наложат своите норми”, коментира той пред Нова тв.

Утре президентът Румен Радев свиква Консултативен съвет по национална сигурност. Кризата с мигрантите е основната тема. Проблем е, че у нас капацитетът на бежанските центрове е зает почти на 100%.

Първи за това алармираха депутатите от ГЕРБ-СДС. Те поискаха властите да стабилизират ситуацията и да разкрият реалния размер на картината с мигрантския натиск. Служебното правителство увери, че се взимат всички необходими мерки, за да се избегне бежанска вълна. Граничният контрол остава засилен.

Президентът Румен Радев пък лично посети ГКПП "Капитан Андреево" и град Елхово. 

Джамбазки осъди полицейското насилие на протестите от миналото лято, но припомни, че полицаите са били също обект на издевателство: "Замеряха ги с риба и камъни. Опитваха да ги запалят живи със сено. Насилието ражда насилие", каза той.