В ДПС през последните дни има много натрупано напрежение. Натрупа се напрежение и то се натрупа с оглед на това, че бяха нарушени демократичните принципи – нефункционирането на колективните органите на ДПС.

Видно е, че има едно еднолично управление, което доведе до това напрежение и в Парламентарната група и в някои от структурите. Това каза пред БНТ един от председателите на ДПС Джевдет Чакъров.  

„Когато Централното оперативно бюро функционираше под председателството на Доган, всеки от ръководството можеше да взима думата по няколко пъти и позицията на ДПС се оформяше по време на тези заседания.

От провеждането на Националната конференция досега имаме само един Централен съвет, където приехме критерии за провеждането на парламентарните избори, извън това заседание нямаме заседание на колективните органи“, посочи той.

„Нарушени са процедурите. Трябваше да има областни съвети, които да анализират изборните резултати. Винаги е било така. Тези резултати се представят пред Централния съвет. Това не стана по този път“, добави Чакъров.  

На въпрос разговарял ли е с почетния председател Ахмед Доган, той отговори: „Ще чуем и позицията на Доган, надявам се в следващите дни или когато той реши. Той е един от изключителните лидери и ДПС има огромния късмет да има не само такъв почетен председател, но и такъв лидер. В момента и в световен мащаб има дефицит на лидери“, подчерта той.

„Разумът трябва да надделее, ДПС трябва да бъде единно и силно. Вярвам в традициите, в съдържанието на ДПС“, каза още Джевдет Чакъров.

„С колегата Пеевски разговаряме. Предварително беше ясно каква ще е моята позиция. Ще намерим сили натрупаното напрежение да се преодолее“, посочи той.

„Аз съм с автентичното, истинското ДПС. Всички в ДПС сме евроатлантици, няма делене на евроатлантици и неевроатлантици“, заяви в заключение Чакъров.