Луси Флорес – бивш член на законодателния орган на щата Невада и кандидат за вицегубернатор и за конгресмен, обвинява бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън в „унизително и неуважително поведение“ по време на събитие от 2014 година.
 
Обвинението беше отправено в статия в „Ню Йорк Магазин“, в която Флорес си спомня за нежелана целувка, която Байдън ѝ лепнал отзад на главата. Говорител на политика заяви, че той не си спомня подобна случка.

Уредиха нова среща на Кобрата с целунатата Суши
 
В блога си Флорес коментира по повод инцидента, случил се през 2014 година, когато тя участвала в надпреварата за заместник-губернаторското място: „Защо вицепрезидентът на САЩ ме докосва? Дори и неговото поведение да не е насилствено или сексуално, то е унизително и неуважително“. На политическото събитие Байдън се появил, за да подкрепи кандидатурата на Флорес и да агитира в нейна полза. Тя, обаче, изгубила от кандидата на републиканците.
 
Обвиненията идват на фона на слуховете, че демократът Байдън може да се кандидатира за президент за предстоящите през 2020 година избори.

Превод и редакция: БЛИЦ