Капаните за Румен Радев са заложени в Конституцията. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият председател на СДС Екатерина Михайлова. В един определен период властта се концентрира изключително в ръцете на новоизбрания президент, който все още няма опит в политиката.
Освен че е президент, той ще трябва да назначи правителство, което ще да управлява без наличието на парламент. Отговорността е много голяма. Затова трябва да състави такова правителство, което да не сблъсква политическите сили и в същото време да свърши необходимите за държавата неща, посочи Михайлова.

Служебното правителство трябва да не светне в определени цветове. Ако кабинетът е "червен", няма да спечели нито БСП, нито президентът. Пред него стои въпросът какво ще направи той, а не партиите, които отиват на избори. Освен държавен глава, той е и обединител на нацията. Трябва да направи такова правителство, което само да "свали температурата" и да остави партиите в политическото състезание, каза още Екатерина Михайлова.

Кабинетът е служебен, а не партиен и всякакви коментари в тази посока не са в полза на Радев, заяви бившият депутат Николай Камов. Президентът може много да загуби. При съставянето на служебното правителство той има шанса да покаже, че е президент на всички българи, но има и риск да покаже, че му се оказва влияние отстрани, коментира Камов.