Бях от първите, които отидоха в Иран. В прекрасни отношения сме с тях. Обяснението, което местните власти дават към момента, е, че са ни сменили кацането от едно на друго летище ... Не искам да го коментирам. С Иран имаме много добри отношения. Нашата политика, моята политика винаги е била за мир, никога срещу трета държава. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод инцидента с правителствения самолет, който не е бил допуснат до въздушното пространство на Иран и е преминал над територията на Ирак.

Попитан дали  има политически подтекст, или истерия с коментари в България, министър-председателят заяви: „Завистта в България започва да става като характерна черта. Има хора, които завиждат, дразни ги, че държавата си върви добре...  

Всички знаят, че сме приятели с Катар, с Емирствата, с Иран, с Турция. Това не значи, че не можем да доразвием приятелства и с други, с които досега не сме ги имали в този обем. Така че... Завист. Нищо друго нямам като коментар”, отсече Борисов.
Пред представителите на българските медии в Рияд премиерът каза още, че в рамките на месец ще бъде открито посолство в Саудитска Арабия, „за да можем да изпълним всичко, което сме договорили. На бизнес форума сутринта видях, че към страната ни има голям интерес”, коментира той.
 
„Сега България стои по различен начин и за първи път към нас има покана да посетим страната. Далеч съм от мисълта, че това се дължи на мен. Стабилността на България,. Развитието й, икономическият растеж, стабилната финансова система, етническата толерантност, ниските данъци... Престолонаследникът е много енергичен човек, с амбиции да направи много реформи, особено в сферата на сигурността. Амбицирани са да докарат в България максимум инвестиции.

От това, което ни отделиха като време и кралят, и престолонаследникът, виждам, че има интерес към България”, посочи Бойко Борисов. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!