В сайта за фалшиви новини на агента на ДС Огнян Стефанов – „Фрог нюз“, захранван щедро от укриващия се в Белград Цветан Василев, вчера бяха публикувани документи, според които КТБ (разбирай Цветан Василев), е предоставила заем от 32 млн. щатски долара на фирмата на рекламния бос Красимир Гергов „Пиеро 97“.

От документите личи, че срещу този заем, като обезпечение, са били заложени в полза на КТБ (разбирай отново  Василев) 6% от bTV. Нещо повече, става кристално ясно, че парите на вложителите в КТБ, всъщност са потънали в офшорката „Далий трейдинг лимитид“, на Британските Вирджински острови – фирма, собственост на самия злополучен банкер, и за която изрично се признава, че движи „пари на КТБ“!

В тези документи разбира се не става и дума за депутата от ДПС, което изобщо не пречи на агент „Академик“ да пусне поредната си опашата лъжа, свързана с Делян Пеевски, но по-важното е, че вече цъфва черно на бяло, защо в последните години bTVот уважавана телевизия се превърна в рупор, както на подсъдимия Цветан Василев, така и на присъдружните му и също имащи проблеми със закона олигарси Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев.

Още през лятото на тази година БЛИЦ първи сигнализира, че на ключов пост в bTVбеше назначен Асен Иванов, който гравитираше около Василев още по времето, в което работеше в TV7, а сега прокарва тезите на мустакатия измамник в скъпото телевизионно време. От самото начало на наказателното преследване против Василев пък, неговата защита в bTV бе поета от репортера Светослав Иванов, който бе награден с поста на водещ на "120 минути" - едно от най-скучните предавания в ефира. Именно Иванов бе и един от първите журналистически лакеи, които посетиха Василев във Виена, за да направят угодническо интервю.

Сега всички тези странни факти, неприсъщи на една уважавана медия, каквато претендираше да е bTV, най-после намират своето обяснение.