Г-жа Йончева изказа купища лъжи, за част от които най-вероятно ще я съдим. Роднинските връзки много лесно се доказват. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по повод твърденията на депутата от "БСП за България" Елена Йончева, че когато през 2015 г. е избран кметът на Хасково Добри Беливанов, на ключови позиции са назначени поне шест човека, които са приближени на Добрев по негово настояване.

"Суджукгейт" е детска приказка в сравнение с аферата в Хасково. Едно семейство държи и ножа и хляба в Хасково. Ако това е законно, значи г-н Добрев по един напълно законен начин е придобил община Хасково, заяви Йончева.

Почти половината от санираните блоковете минават през фирми, в които зетят на Добрев е акционер. Кметът Беливанов разбира, че ще бъде използван като бушон и се опитва да направи конкурс, чрез който да назначи други хора, каза още социалистката. Аз зет нямам, отговори на Йончева Делян Добрев.

Човекът, за когото говорят – Даниел Гаргов, е съпруг на моя братовчедка. Мажоритарният собственик на въпросната фирма е "червеният" Величко Минев, който е ментор на зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на тройната коалиция Димчо Михалевски. В момента се създава изкуствен скандал, с който се опитват да прикрият един друг скандал – в последните 2 г. те буквално успяха да вербуват кмета на Хасково чрез скъпи екскурзии.

И в момента кметът е на екскурзия в Монако с джип "Бентли", какъвто не съм виждал в България и който струва колко два тристайни апартамента в София. На екскурзията го придружава червеният бизнесмен Иван Стаматов, който е бил коалиционен партньор на БСП по времето на Сергей Станишев, заяви Добрев. Аз нося вината за Добри Беливанов. Аз го номинирах, като мислех, че е честен и почтен човек. Искам да се извиня на съгражданите ми, каза още депутатът от ГЕРБ.