Жителите на Елин Пелин не избраха за общински съветник Ангел Славчев. Той получи само 45 гласа в листата на измислената "Алтернативата на гражданите". Причината е, че прави само скандали в града и си играе със страховете на хората.

Освен това се опитва да ни разделя и владее, коментират местните. Веднага след изборите яхна нова манипулация - да прави референдум срещу заводи в Елин Пелин, които наемат работна ръка и хората получават заплати като в София. Безработицата в общината е изключително ниска заради многото инвестиции и близостта до столицата.
 
Например Елена Цветанова е сериозен негов опонент. "ОВОС е предварителна оценка и няма как да имате замервания и реални данни. Европейски доклади има за какво ли не, дори и за кривите краставици.

А въпросът ми е конкретен - какви замервания са направени и какви са данните от тях(числа), а не общи приказки. Защо за половин година, така и не намерихте един специалист - химик, който да даде професионален коментар на технологичния процес и оборудването?

Като държавните институции не обръщат внимание, към коя еко организация се обърнахте за съдействие? До тук виждам само общи приказки и  спекулации със страховете на хората  - нищо конкретно  и  документално обосновано. Подобна истерия имаше преди 20 години при пускането на Миролио", обяснява Елена Цветанова.
 
"Да уточним заводът е за рециклиране на найлонови торбички. Според Вас как ще се справим с екологичните проблеми, след като всеки опит да се направи нещо в тази посока не се приема? Дайте конкретни резултати от неспазени норми и замърсяване. А когато е отредено за едно се прави промяна на предназначение, което е доста сложен процес, ако не знаете и пак се иска разрешение от ДНСК -момко! Нещо май право на мнение не трябва да имаме а? Когато виждам явни лъжи, няма как да мълча!", подчертава Албена Войнова.
 
Самият Ангел Славчев вече не се приема добре в града, допълват местните. Той е пришълец, който се намести преди 10 години и сега ни яха и се опитва да ни командва. Няма да стане, казват жителите.
 
Ангел Славчев беше сред водещите на протеста срещу първото правителство на Бойко Барисов. Тогава то падна и доведе на власт БСП и ДПС при Орешарски.