"Ще работим веднага, за да дойдат и резултатите веднага. Решаваме въпросите положително. Вчера подписахме меморандум за превоз на стоки и с това откриваме нови възможности за бизнеса.

Що се отнася до откриването на нова авиолиния това е голяма стъпка. Линията ще бъде открита на 27 март", това заяви македонският министър на транспорта Благой Бочварски, цитиран от БГНЕС.

С министър Благой Бочварски се работи много лесно и ефикасно. Всичките ни усилия са в посока да намалим икономическата тежест и прегради пред двете "страни. Не можем да работим за добър стандарт, ако нямаме добра икономика и транспортни връзки", заяви българският министър на транспорта Николай Събев.

Транспортният министър се пусна от борда на първия полет до Скопие СНИМКИ

"Ние създадохме този инструмент, който се нарича линия София-Скопие. Това ще даде възможност за по-добър стандарт", посочи още Събев и добави, че сега думата имат туроператорите.

Според него след тристранна среща с операторите на летищата София и Скопие и собственикът на авиокомпанията "Гъливер", се е постигнало споразумение за програма за стимулиране на нови полети, за да продължи по-дълго линията, а не само 6 месеца. "Създадени са предпоставки за евтин смислен икономически модел", заяви министър Николай Събев.