От днес изданието MEDIAMALL.INFO започва поредица, в която ще разберете на базата на документи, къде са обикаляли министрите.

Започва се с финансовия министър Асен Василев, който би трябвало да следи за всяка стотинка. Оказва се, че г-н Василев е изкарал една не малка част от министерстването си в чужбина. От броя на командировките му в чужбина човек лесно може да си помисли на коя държава служи Василев?

Още по интересно е и коя депутатска жена придружава често Асен Василев в чужбина?

Почти веднага след като е назначен за министър на финансите и вицепремиер Василев заминава за Белгия. Това се случва на 14.06.2023 г., а заедно с Василев в командировка пътува и половинката на Даниел Лорер Виолета. Както сами се досещате дестинацията на Виолета Лорер е същата като на Асен Василев.

Ето и справката за тази командировка.

В следващата справка се вижда, че Асен Василев и Виолета Лорер вече пътуват за Испания, Португалия и Германия. По-късно през октомври те вече с в командировка във Франция.

Разбира се, че съвместните им командировки не спират във Франция, а продължават към Мароко и Гърция, което е видно от справката.

Не си мислете, че съвместните командировки на министър Асен Василев и Виолета Лорер приключват в Гърция? Следващата справка сочи, че Василев и г-жа Лорер отново са в Белгия. Това се случва през месец ноември 2023 г.

Веднага след настъпването на Новата 2024 г. Асен Василев и Виолета Лорер отново са в командировка в Гърция.

Приказката с командировките в чужбина на Асен Василев и Виолета Лорер приключва с дълга командировка в САЩ през месец февруари 2024 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук