КРАТКО И ЯСНО! Мария Габриел и респективно ГЕРБ-СДС, постъпиха напълно отговорно, умно и в интерес на българските граждани. Вярно е, че една доста голяма част от мисирската общност у нас е ошашавена, но това е неин проблем.

Това пише в профила си във Фейсбук евродепутата Александър Йорданов.

Сега е любопитно как ще се врътнат промянаджиите. Дали ще постъпят отговорно пред България като подкрепят правителството или ще им лъсне за пореден път политическия егоцентризъм. Тоест ще постъпят "розово".

В политиката е важно да се правят нормални и правилни ходове. Така постъпиха и сега от ГЕРБ-СДС. Защо другите - пепета, дебата и останалите, не могат да постъпват правилно, нормално и в интерес на България, е въпрос, който също заслужава отговор. Тук само го маркирам като факт.

Браво, Габриел! Оправда очакванията на българските граждани.

***

Излишно е да спорите. ПП-ДБ са в такава позиция, че нямат полезен ход. Както и да "местят" все губят. Бях чувал, че Борисов е много добър шахматист и май наистина се оказва, че е така.

Но в случая неговите точни политически ходове са в интерес на България, така че всичко е наред. И каквото и да смърдят по медиите шмекерите от "промяната", все тая: Цугцванг!

Само обръщам внимание, че в шахмата правото на ход е същевременно и задължение. При позиция Цугцванг за играча, който е на ход, всичките възможни ходове са неизгодни. В такава позиция сега са на политическата шахматна дъска ПП-ДБ. И ще трябва сами да влошат още повече позицията си. Дори и аз не мога да им помогна. Цугцванг!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук