"Моето мнение и на главния архитект на София Здравко Здравков е ясно. Разрешителното което е поискано през 2016г. не е удължено. Разбира се след като има спорове, строителите и собствениците на " Златен век" могат да поискат обжалване. Това е нашата позиция, а иначе контрола на такива обекти е на ДНСК които също имат позиция и право да я защитават", това коментира в ефира на bTV кметът на София Йорданка Фандъкова по повод скандалния строеж на небостъргача " Златен век"

"Когато има спорове знаете, че споровете се решават в съда. Не мога да кажа кой е прав. Нашите юристи, специалисти и архитекта смятат, че разрешението не е удължавано и е изтекло в края на 2018. Строителството в тази зона на София, по закон трябва да е до 8 етажа. Аз като кмет казвам какво е добре за града и защитавам тезата си с главния архитект на София. Строежа за сега е спрян. "-Добави кметът на София.

Фандъкова обясни, че няма законово изискване Здравков да дава становище. "Ако трябва ще го даде. Институцията издава на времето разрешението, той не го разрешава и удължава. Ясно е, че контрола трябва да е от ДНСК. Строежът не може да продължи, защото е спрян със заповед. Имаме различна позиция и то е ясна. Аз защитавам тезата от 2016 г. не е от вчера. В момента обекта е спрян и няма да се строи докато има различавания и спорове. Няма да продължи строителството докато не ги изчистим. "

Зам.-председателя на ГЕРБ Йорданка Фандъкова коментира и скандала Апартаменгейт .

"Мисля, че поведението и позицията на ГЕРБ са ясни и категорични. Всеки отговаря за своите действия и носи отговорност. Колегите поемат отговорност и подават оставки още преди да са приключили проверките. Това е правилното поведение. В момента трябва да работим много сериозно. Ясно показахме, че в момента се носи отговорност за да може да се върне доверието на хората. На изборите ще разберем, дали има връщане на доверието."