"Станахме свидетели на самоунижение на коалицията. В България пристигна външния министър на Украйна и поиска военна помощ, а веднага бе приета точка с различни варианти. Националният интерес изисква да не се намесваме във войната". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев.

Според него от България летят самолети с военна техника за Полша, така че неформално изпращаме военна помощ за Украйна.

"Единствено хуманитарна помощ трябва да изпращаме на Украйна. Призовавам яростните поддръжници на изпращането на военна техника сами да я закарат до границата. Ние сме потенциални мишени при разрастване на конфликта. НАТО ни дава несигурност", посочи депутатът.

И призова за разваляне на договора за авансово плащане със САЩ за изтребителите, а с парите да се изгради завод и да има самолети за бойно дежурство.

"Трябва да се промени Закона за референдумите, а всяко едно важно решение трябва да бъде взето след допитване до българския народ", подчерта той.

Той коментира и газовата връзка с южната ни съседка. "В Гърция интерконекторът умишлено не се изгражда, защото нямат интерес него", смята Ганев.