На 19 август миналата година написах, че на хоризонта е голямата коалиция. През октомври пък казах, че след изборите идват избори. Тогава дори Бойко не беше подал оставка. Това заяви журналистът Иван Гарелов в "Здравей, България".
До вчера като споменех идеята за широка коалиция, всички роптаеха. Всички трябва да се обсъжда спокойно и разумно. Има две клишета, които царуват. Ако има голяма коалиция, трябва да има програмно правителство, нещо като служебен кабинет", каза още той.

В студиото беше и Стефан Софиянски.

Можем да анализираме ситуацията. Всяко нещо е възможно, дори правителство на малцинството. Всяко нещо е добро, стига да бъде добре аргументирано. Двете партии имат общи корени, произхождат от бившото БКП. Ние десните сме случайно попаднали във властта. В двете партии има йерархия, иамт общ генезис, Логично е да потърсят разбирателство. Друг е въпросът какви ще са последствията. Последните 10 години са ни управлявали тези две партии. Няма друг или Станишев или Борисов, с производни. За тази прословута стабилност за която се говори, ние сме сменили 8 правителства. Каква стабилност е това? За тези 10 години ние не само, че не се приближихме до страни като Вишеградската четворка.. ние дори от Румъния се отдалечихме. Двете партии ще намерят общ език, защото са възпитавани в едни партии и едни школи.", каза Софиянски и запита: "Трябва да решим дали две слаби правят едно силно, според мен не. Правителство между ГЕРБ и БСП няма да е много силно. Те трябва да дадат възможност на професионалисти да се заемат с управлението и да им дадат свобода, това ще е чудесно."

"Интересното е, че Корнелия казва, че БСП е против коалиция, но пък като стане дума за експертен кабинет заявява "Не сме го обсъждали", т.е. може да се случи да се състави програмно правителство на двете големи партии", заяви Гарелов.

"ГЕРБ е лява партия и Борисов също е ляв, кой говори само "аз, аз, аз, аз"? Комунистите! Имаме остаряло държавно устройство и една стара скърцаща система. Необходима ни е радикална промяна и то с десни партии", каза Софиянски.