Позицията на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" е, че при ротацията Николай Денков трябва да е вицепремиер и външен министър, другото е въпрос на преговори. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов.

""Сглобката" ще продължи, бъдете сигурни, не харесвам думата "сглобка", имаме фактическа коалиция. Виждам, че темата се експонира сега, но мисля, че ще се намери развръзка", каза Атанасов.

Той обясни защо в подписания меморандум между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е записано, че след ротацията Николай Денков ще е вицепремиер и министър на образованието, а сега ПП-ДБ настояват той да е външен министър.

"Няма нищо вечно под слънцето. Към онзи момент е имало такова убеждение, еволюирали сме. За нас е важно, като политическа коалиция, да имаме външнополитически канал, затова настояваме", уточни Атанас Атанасов.

Същевременно той отхвърли възможността за предсрочни местни избори в София, каквото предположение изрази по-рано лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук