Решенията на служебния кабинет за рокади са нормални, но според мен са закъснели и мудни, защото министрите трябваше още с встъпването си в длъжност да са окомплектовали екипите си.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) ген. Атанас Атанасов, който коментира последните действия и назначения на служебното правителство. 

"Сега ГЕРБ реагират доста остро срещу освобождаването на техните "калинки". За мен обаче има доста странни назначения - човек от листите на Васил Божков влиза в МВР, друг от кабинета на Орешарски е назначен, зам.-министър от правителството на ГЕРБ също получава пост. 

Искам категорично да заявя, че ДБ няма отношение към окомплектоването на правителството. Решенията се взимат изцяло от служебните министри. Интересно ми е и защо бившият министър Ананиев едва днес казва тези неща.

Защо не ги е казал преди четири години и не си е подал оставката? Явно ГЕРБ искат хората да ги съжалят и да си помислят, че са жертва на репресии. Действията на ГЕРБ в последния парламент и в комисията за ревизия обаче показват само едно - страх", обяви той.

"От ДБ очакваме от служебното правителство и служебния министър на МВР да бъде пресечено купуването на гласове. Това е най-важното. Министърт трябваше да започне със смяна на главния секрератр на МВР, а не с административните директори.

Следващите смени трябва да са на областните дирекции на МВР. Има изобилна информация, че на последните избори те са действали като партийни секретари на ГЕРБ и са покровителствали купуването на гласове. Това е недопустимо", категоричен бе Атанас Атанасов.