Готови сме и за двата избора. Имаме още да доуточняваме определени детайли, заяви в предаването „Офанзива” лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

„За президентските избори имаме няколко варианта. Имаме достатъчно достойни хора, които имат качества да се изправят срещу Румен Радев и останалите кандидати”, каза още Атанасов и добави, че той няма да е кандидатът на коалицията за президент.  

„Той се позиционира като противник на корупционните схеми на Борисов, но ние имаме и определени различия с неговите позиции", добави той.

Атанасов каза още, че парламентарните избори не трябва да остават в сянката на президентските. „Трябва да се борим да бъдем сериозен фактор и в следващия парламент. Важно е да бъде излъчено редовно правителство след изборите.

Ако бяхме се явили в коалиционен формат с новата формация „Продължаваме промяната” на тези избори, можеше да претендираме да сме първа сила”, добави той.

„Ние от ДБ казваме, че не виждаме терен за сътрудничество с ГЕРБ и ДПС. Останалото е въпрос на обсъждане след изборите”, подчерта Атанасов.