С какво уронвам престижа на партията? Това попита пловдивският бизнесмен Георги Гергов в предаването "Карай направо" по Нова тв.

Така той отговори на въпроса на Диана Найденова относно призива на председателят на БСП Корнелия Нинова към него да напусне партията заради уронване на престижа.

Тя обърна картата, защото на първо място трябва да мислим за хората, след това за партиите, а тя иска първо да мислим за партията. Готов съм освен А и Б да кажа цялата азбука по въпроса, но не по медиите.

Трябва да даде отчет защо загубихме изборите след победата на Румен Радев за президент.

Той спечели над 2 милиона гласа, а ние не можахме да направим 1 милион. С нашите изцепки загубихме около 300 000 гласа в последните 10 дни преди изборите, каза Гергов.

Не съм искал да излизаме 3 месеца от парламента, за да може ГЕРБ да си гласуват законите - бях против това нещо и гласувах против на националния съвет. Не се подмазвам на никого.

Георги Гергов може да е всякакъв, но не е слагач.

Ако две трети не гласуват за мен - няма да стана лидер на БСП - Пловдив. Не съм решил дали да се кандидатирам за председател на партията, но ако това стане и бъда избран - партията ще действа по друг начин.

Грешката ми бе, че повярвах на Корнелия Нинова, вместо на Михаил Миков и тя стана председател, допълни бизнесменът.

Аз съм нормален човек, здраво стъпил на земята. Нищо не ме обижда, важното е да не ме е стран от мен самия, от децата ми, от хората. Богат, беден - това няма значение. Наричат ме олигарх - окей.

От самото начало съм частник. Преди 11 години влязох в политиката като успял човек, не съм се възползвал от държавни облаги. За всичките години, откакто съм в бизнеса съм теглил над 1.860 милиарда лева, върнал съм ги до стотинка, нямам нито една обществена поръчка.

Бизнесът е спирала, която няма спиране. Ако излезеш - фалираш, каза още Гергов.