Сега е моментът да отговоря на Станишев, който попита дали ГЕРБ е толкова силна, колкото през 2011 година. Дали е силен ГЕРБ и дали има личности в партията – това може да го каже само българският народ. Преди една година ГЕРБ постигна не просто победа, ГЕРБ постигна най-голямата победа в историята на България срещу БСП. Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков по време на откриването на кандидатпрезидентската кампания на ГЕРБ.
По думите му ГЕРБ са първата партия, която е на по-малко години, отколкото изборни победи е постигнала – 10 поредни победи за девет години.

Пред препълнената зала Марков припомни какво са постигнали ГЕРБ на последните местни избори. „В София ГЕРБ и Фандъкова биха БСП на първи тур с 60 на 8 , в Пловдив – над 50% ГЕРБ срещу 7 за БСП”, подчерта той и продължи да изброява успехите на партията на миналогодишния вот.

„България е единствената европейска и стабилна страна благодарение на ГЕРБ”, категоричен бе Марков.

Той се обърна към ДСБ -  една злобна, по думите му, партия от ЕНП, с призив да спре да злослови по адрес на ГЕРБ. „Ако продължава тази антигерб кампания, да си отиват от ЕНП”, призова бившият конституционен съдия.

„Ако не беше ГЕРБ, България щеше да бъде на един ляв крак с пет шини – пет БСП-та, и една патерица от две ДПС-та. Вие изправихте България на два крака – ГЕРБ и седемте джуджета. Това е България днес. Няма друг шанс за България освен победа за ГЕРБ”, каза в заключение Марков. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ