„Има отслабване на партиите в България. За радост на ГЕРБ, Бойко е роден под щастлива звезда, няма противници“. Това каза пред БНР Георги Марков, депутат от гражданската квота на ГЕРБ. 

По думите му има много нови партии, но всички са със стари играчи. 

„Част от тях са си кадри на Бойко. Цветанов, когото считам за най-добрия изборджия на прехода, беше главна фигура в ГЕРБ. От политическото нищо Христо Иванов беше сложен за министър.

Трайчо отникъде стана министър. Мая, която играе ролята на революционер, беше републикански омбудсман, благодарение на Борисов“. 

Марков е категоричен, че ГЕРБ ще спечели тези избори. 

„Смеят се на джипката, но тя е символ на направеното. ГЕРБ разполага с невероятна местна власт... Това ще е голяма морална победа за Бойко, няма такъв играч. „Най-лошият“ вариант за него е да стане шеф на опозицията“. 

Депутатът коментира, че изборът на Джо Байдън за президент на САЩ има значение за България

Ще бъдем притиснати да приемем глобалния пакт на ООН за миграцията. Ще бъде направен опит да бъдем заставени да приемем Истанбулската конвенция. Ще ни натиснат да свалим гащите за македонците.

Натискът ще бъде направен след следващите парламентарни избори - ГЕРБ ще бъде блокиран да направи правителство, БСП ще бъде блокирана и чрез „Да, България“ ще се направи опит за неолиберален комунистически преврат“. 

Той призна, че е станал тръмпист „след двете изключителни слова на Доналд Тръмп от трибуната на ООН“: 

„Той каза, че САЩ се отказва от глобализма, от безсмислените войни, от износа на демокрация и поощри патриотизма, националния суверенитет, историческите дадености... 

Има нещо много знаково в отказа на Тръмп да отиде на клетвата на Байдън. Това не е фасон на обиден човек, а знак за непризнаване на изборите“.