„Нашите приоритети бяха изведени още в началото на предложените промени в здравеопазването. Те чертаят една възможност, която искаме да предложим за национална дискусия. Ние не търсим партийна облага. Много от предложенията са дискусионни. Целта ни е създаването на дискусия за управленията на България, тъй като сегашното такова не удовлетворява българските граждани”, каза в предаването „Денят на живо”, депутатът Георги Михайлов от БСП.

„Много сериозни проблеми има и в образованието и вместо да казваме, че всичко е наред, трябва да намерим решението за тях. Трябва да влезем в различните идеи, за да можем да се обосновем. България е единствената държава, която има толкова тромава политика по отношение за ДДС. В Европа всички стоки имат различно ДДС. Във все по-напреднала възраст, например, където хората взимат повече лекарства, те дават повечето от доходите си за ДДС. А самите доходи в България са изключително ниски. Не говорим с точно колко процента трябва да се намали, но това ще се реши на дискусия”, категоричен беше той.

„Не виждам как ще се изпълни тезата, че парите ще станат повече ако влезем в еврозоната. Трябва проблемите да се дискутират. Ситуацията в страна налага тази дискусия. Трябва да се разбере в какви условия се намираме в момента. Има много въпроси, от които всички се тревожат. Нашето предложение е, не да се отречен от еврозоната, а да се вземе решението след като бъде обсъдено.”, каза още Георги Михайлов.