"Явно в сараите си Ахмед Доган има по-важни дела от конгреса на БСП. Това, меко казано, е едно арогантно поведение или сигнал, че лидерът на ДПС е обиден на БСП за случващото се около него напоследък!" Това коментира вчера в Ловеч членът на Постоянното присъствие на БЗНС и депутат от ВН и 36-ото НС Георги Петров.
Според бившия шеф на хазарта време било ДПС да погледа отстрани хода на политическия живот у нас. БСП щяла да получи плесница на изборите, ако продължавала да другарува с движението.

"Партията на Станишев има няколко непростими вини след 1990-а. Първо, тя създаде ДПС, второ, организира силовите групировки като успешен заместител на репресивния апарат на Тодор Живков, трето, допусна България да бъде управлявана от човек без един ден трудов стаж. Да не говорим пък, че преди 1944 година тя извърши с взривяването на столичния храм "Света Неделя" най-големия атентат в Европа за миналия век, а след Девети септември унищожи елита на нацията, като уби над 30 000 българи, от тях 2 372 с присъди от т.нар. Народен съд. Днес 47-ият конгрес с огромните харчове около рекламирането му в медиите е по-скоро един пир по време на чума на фона на стагнацията от кризата у нас и по света", добави Георги Петров. /Гергана Димитрова, БЛИЦ