"В парламента се намират народни представители от над 264 общини. За всяко заседание на парламента работят над 200 представители на парламента. Не е добре ние да направим огнище на заразата в парламента, след което то да се разнесе в цялата страната. Не искаме да ставаме съучастници на една политическа партия и нейната лидерка да използват парламента за личен пиар".

Това заяви на брифинг председателят на Бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

Тя обяви, че ГЕРБ няма да участват в днешното пленарно заседание, на което трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов.

Менда Стоянова изрази мнение, че парламентът може да се събира, когато трябва да се разглеждат законопроекти, касаещи извънредното положение.

"Не считаме, че днешното извънредно заседание, посветено на парламентарния контрол, изискано с подписите на колегите от БСП има значение, че да правим подобно събиране на незнайно колко вирусоносители без симптоми.

Това, че парламентът няма да се събере, не значи, че парламентът не работи и няма прозрачност в неговата работа. От началото на извънредното положение опозицията е задала над 100 въпроса.

Няма как колегите от БСП и най-вече тяхната лидерка да правят медийните си изяви на трибуната на Народното събрание, но за сметка на това те са поканени в студията на всички телевизии", допълни още Стоянова.

Тя отчете, че само преди час е приключила пресконференция, която е траела час и половина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!