Всички сме в тази зала по волята на българските граждани. Клели сме се да спазваме Конституцията и законите на страната. В нея пише, че цялата власт произтича от народа и никоя институция или личност не може деца си присвоява осъществяването на родния суверенитет.

Това заяви председателят на ПГ ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя осъди жестовете на Радев с юмруци и добави, че това е човекът, който:

"Едва ли ще се запомни с добро този, който призова за метеж и бунт със стиснат юмрук, заради който се носят ковчези и бесилки, поругават се сградите на институциите, този който сее  разделение и агресия. Ние от ГЕРБ ще бъдем социално отговорни. Ще търсим обединение и ще градим България”, каза Дариткова.

„ГЕРБ осъзнава необходимостта от промени в политическия и обществен живот в страната и поемаме ангажимента да ги направим”, каза тя.
Дариткова припомни:

"Дебатът за новата Конституция няма да се води в настоящия, а в следващия парламент. Новият закон на страната ще бъде приет от Велико народно събрание. Ние просто ще дебатираме дали въобще да се свика ВНС", заяви тя.

"Това е тежка отговорност, която не вска партия би си позволила да поеме. Ние не искаме технически разговор, а национален. Той трябва да се води от всички и да приключи с максимално широко съгласие", добави Дариткова.

"Ние не искаме да чертаем разделителни линии в обществото, а да начертаем бъдещето на страната", заяви депутатката.

Според нея разделението на българския народ е опасност, а не отговорност. "Ние искаме да поддържаме нацията в една единна и обща структура", каза тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!