Няма никакво основание за вот на недоверие в сектор "Здравеопазване", категорични са управляващите. В същото време обръщението на президента Румен Радев с призив за единение на нацията отново предизвика напрежение между "Дондуков 1" и Кабинета "Борисов", съобщава Нова телевизия.

"Вотът на недоверие не ни притеснява. Това, което всички знаем е, че трябва да има реформа в сектор "Здравеопазване". Аз искам да ги успокоя,че реформата не е внесена в Министерския съвет, и силната страна на министър Кирил Ананиев е, че започва първо диалог", коментира Цветан Цветанов, председател на парламентарната група на ГЕРБ. 

"Спирам да коментирам господин Цветанов. Вече имах повод да кажа - ще разговаряме и ще отговоряме само на хора, които са прочели “Визия за България”. Когато не си прочел нищо, просто говориш общи приказки, няма смисъл взаимно да си губим времето", категорична беше Корнелия Нинова, лидер на БСП.

"Когато правиш такова предложение, първо трябва да се извиниш за всичко това, което причини през последната една година и половина, защото това противопоставяне, което цели президентът при всяко едно негово появяване, чисто институционално към българския парламент, чисто институционално към Министерския съвет и персонално към премиера Бойко Борисов, няма как да си всявал разделение и противопоставяне между институциите и сега да кажеш, че искаш единение", коментира на свой ред Цветанов.