Има една арабска поговорка, която гласи: преди да кажеш нещо, се увери, че не е било по-добре да замълчиш. Визирам пресконференцията на премиера преди малко. Да си министър-председател и да не можеш да се справиш с една друга ситуация е безпомощност. Да обвиняваш обаче другите, предишните, бъдещите, за това, че не можеш да се справиш, е дъното на безпомощността. Аз съм Томислав Дончев, не съм член на ГЕРБ-младежи, но се надявам да ме приемат. Днес ще се чуят разтърсващи признания.

Това  каза Томислав Дончев от ГЕРБ, коментирайки пресконференцията на премиера Кирил Петков, на която той обвини младежкия ГРЕБ за паниката около горивата.

Скандал: Петков разкри за мощна хибридна атака на Младежи ГЕРБ разтърсила страната БЛИЦ TV

"Ние предизвикахме кризата с горивата, накарахме всичките наши младежи във всички региони да напълнят всичко което имат. Аз имах проблем с дядо ми, наложи се да изсипя нашия бидон със зеле и да го напълня с бензин. Премиерът обаче се оказа всевиждащ ястреб и той ни разкри", такова разкритие направи членът на ГЕРБ-младежи Николай Алгафари. 

"Поставени сме от ситуация, в която трябва да признаем, че сме виновни за кризата с тока. След анализ сформирахме група, която активно следи всичките наши членове да поддържат електроуредите включени - печки духалки, бойлери. Всякакъв вид електроуреди. Включително и ютии. Така ние предизвикахме кризата с тока", заяви друг член на младежкото ГЕРБ. 

"Казвам се Божидара Дончева. Освен всички безобразия искам да признаем още един грях. Ние изпратихме господин Свиленски на Шипка, за да освирка Кирил Петков", каза Божидара Дончева и показа снимка с червения политик. 



"Първото сериозно нещо е, че правителството за пореден път реагира неадекватно. Във вечерта, която хората се притесниха заради покачващите се цени, възникна психоза. Вместо да реагират адекватно и да пуснат горива от държания резерв за два лева и с това да успокоят хората, те не направиха нищо. Търсеха нашите младежи или по скоро някой да обвинят. 48 часа по-късно обвиниха нашите младежи заради своята некомпетентност", каза още Дончев. 

Аз лично се обадих в Хасково да видят дали има коли. Коли имаше навсякъде . Хората бяха очевидно притеснени. След това предложих на управляващите да пуснат горива от държавния резерв. Това го направиха в щатите и още 30 държави. Те отделиха от своите резерви 60 милиона барела петрол, за да успокоят хората у да овладеят цените, каза на свой ред Делян Добрев. 

"Искам да питам и нещо друго. Нашите младежи си прибраха бидоните цената на горивото е пак 3 лева. Тоест може би причината не е в тях. Искам да питам и вече 24 часа чакам отговор за една газова сделка в първия ден на в0ойната. Войната в Украйна започна в 04:00 часа . 22 часа след като започнаха да падат бомбите на нашата газова борса в рамките на секунди се продаде газ на половин цена. Тоест, за едни скъпо, а за други - на половин цена. Не чуваме отговор на този въпрос. вярно е, че работят денонощно. Наистина работят денонощно, заради тези неща които ги правят през нощта. Разликата в цената е половин милион лева", каза още Добрев. 

Той също се пошегува, че сега Петков ще прати Бойко Рашков да арестува цялото младежко ГЕРБ. Да има криза, защото няма лидерство няма яснота, няма кой да успокои хората, подчерта той.

"Големият въпрос е този, който подвига Добрев, кой и в чия полза продава два пъти по-евтин газ. Има и други въпроси. Направете справка какви бяха цените през 2013 година. Дали не бяха 140 долара за барел. Цената тогава не мина 2.5 лева. Защо? Защо всички борци за свобода , които тогава се включваха отвсякъде, сега не правят същото", попита разгневено Дончев. 

"Тази коалиция дойде с неясни обещания, без програма, без идеология. Единственото консистентно бе нулева корупция. Да продаваш газ при криза с енергоносителите посред нощ, на половин цена, с разлика минимум половин милион - това какво е? Коалицията, ако е последователна, тя трябва да се саморазпусне. Както казват старите хора - на крива коалиция опозицията ѝ пречи", каза още Дончев.