Служебният премиер Огнян Герджиков бе специален гост на Жени Марчева. Той й гостува в специалното предаване на bTV "Питай". Още в началото водещата го посрещна с думите: "Готови ли сте да отговаряте на въпросите?". "Готов съм. Иначе защо съм тук", шеговито я подхвана служебният премиер.
"Призовавам бъдещият премиер да ми направи ревизия, така както преди време Бойко Борисов ми заръча. Да проверяват - не съм направим нищо нередно", заяви Герджиков по повод изтичащата му политическа кариера.

Марчева се поинтересува за жилището на Герджиков. Водещата го попита на какво се отоплява и притеснява ли се от очакваното повишение на цената на топлото. "Не, не съм на парно", отсече служебният премиер, който обаче не уточни по какъв начин се отоплява. Той обаче заяви, че действително го протеснява очакваното повишение на отоплението.

"Защо не си гледате внучето?", подхвана го водещата на лична тематика. Въпросът й обаче не получи отговор. За сметка на това служебният премиер реши да сподели какво е правил миналата седмица: "Гостувах на Царя във Врана. Говорихме си. Споделих му и какво ми тежи - това е натоварването. Понякога се случва работният ден да продължи и 20 часа".

Попитан за личните си и семейни финанси и с "колко пари на месец живеят", Герджиков даде доста странен отговор: "Аз не живея. Жена ми живее!".

"Нима тя Ви издържа?", шокиращо попита Марчева.

"А, не. Аз работя, тя живее и харчи. Нея трябва да питате какви са ни финансите. Все пак мисля, че харчим и се издържаме с около 2000 лева на месец", поясни той

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!