От както съм на власт съм уволнил само един човек. Това е Иван Гарелов. Това отговори скандално служебният премиер Огнян Герджиков на въпрос на водещата на bTV Жени Марчева защо от както стана министър-председател уволни толкова много кадри в политиката и ведомствата.

"Съжалява много за Гарелов. Той ми беше много ценен кадър. При него журналистическите нагони му изиграха много лоша шега и той не трябваше да заема позиция. 

"Вече се изнервих. СМС от Борисов до мен няма. Точка", изригна служебният премиер по повод твърденията, че точно лидерът на ГЕРБ му е пуснал съобщение, в което настоява Гарелов да бъде уволнен.

Припомняме, че Гарелов беше уволнен след като се застъпи за кандидат-депутатът на БСП Елена Йончева в нейния спор с бившия премиер Бойко Борисов.

Изказването на Герджиков е меко казано скандално при положение, че за краткото време, в което той е министър-председател, неговите министри уволниха десетки ключови кадри на държавата. Бяха премахнати много общински съветници, главният секретар на МВР Георги Костов, кметове на общини и много други.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!