Служебното правителство въвежда лимит на таксите за вписвания. Това стана ясно в Министерски съвет от думите на служебния министър-председател Огнян Герджиков, който обобщи резултатите от работата на служебното правителство за месеца от назначаването му, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Той посочи, че бизнесът е твърде много затормозен от административни бюрократични пречки и от фискални тежести. „Водим се страна с благоприятен данъчен режим с нисък корпоративен данък, обаче, всъщност погледнато от дълбочина се вижда, че финансовите тежести върху бизнеса са твърде по-големи, и то идват най-често по пътя на таксите. Таксата, както знаете, трябва да бъде оправдана от гледна точка на разходите, които се правят с оглед на вписванията в съответните регистри. Констатирахме, че този принцип е нарушен и работната група, която назначих, изготви проект на постановление, което вече е готово“, коментира Герджиков. По думите му съгласно него, се слага лимит на таксите за вписвания, тъй като те играят ролята на скрити данъци, което е в нарушение на две директиви на ЕС. 

"Не е изключено, с оглед на резултатите от изборите, да не може да бъде съставен своевременно кабинет и да се влезе в една спирала, което никак няма да е добре за никого", коментира Герджиков. „Независимо от това, ще изпълняваме докрай задълженията си, освен ако Румен Радев не реши да назначи нов служебен кабинет“, добави той.