"Кабинетът на ГЕРБ е повече партиен, но има и предложени министри от служебния кабинет, което говори за приемственост и оценка на работата”.

Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев, след като номинираният за министър-председател Росен Желязков обяви състава и структурата на Министерски съвет пред президента.

“Лично аз, ако бях, щях почти всички служебни министри да ги предложа, но тогава щеше да се изгуби партийността. Знаете, че лидерът на ГЕРБ заяви, че кабинетът ще бъде партиен и ще предложи кабинет на малцинството”, подчерта Главчев.

Борисов заплете нова мистерия с кабинета, излизат от управление, случи ли се това

Главчев изрази надежда да се сформира редовен кабинет, ако може с пълен мандат.

"Не е лошо лидерите на политическите партии в страната да вземат пример от европейските лидери - ЕНП, Социалистите и Обнови Европа сформираха мнозинство и в парламента има партии, които са част от тези семейства, ако погледнат този пример ще сформират един много стабилен кабинет”, смята премиерът.

"Аз лично ще си отдъхна, ако изберат редовно правителство", каза още той.

Министър-председателят обяви, че не е бил информиран от лидера на ГЕРБ за състава на предложения кабинет.

Желязков с три черни сценария за България без кабинет, ето колко месеца ще управлява

Премиерът поясни, че още днес ще изпрати в секретно деловодство на НС позицията, която България ще защитава на срещата на НАТО във Вашингтон.

"Всеки депутат ще може да се запознае с позицията. Нищо различно няма от позициите и решенията на Народното събрание”, категоричен бе премиерът.