Ще изпълнявам задълженията си на служебен министър-председател толкова време, колкото е необходимо, за да не изпада държавата в конституционна криза. Това посочва в свое изявление, публикувано на фейсбук страницата на Министерски съвет (МС), премиерът Димитър Главчев.

"Мое задължение е страната да бъде преведена и през тази безпрецедентна ситуация. Предвид създалото се положение и ако това би предотвратило последващ институционален блокаж, заявявам, че съм готов да участвам в конституционната процедура за назначаване на служебен премиер", заявява Главчев.

БЛИЦ припомня, че по-миналата седмица той оттегли заявената си готовност да приеме за втори път поста на служебен премиер с оглед на сваляне на политическото напрежение

Днес Румен Радев отказа да подпише указ за назначаване на служебния кабинет на Горица Грънчарова, защото Калин Стоянов остава в състава като МВР министър. Според Румен Радев това ще възпрепятства провеждането на честни избори.

Горица Грънчарова обаче отказа да смени Стоянов, а по-късно заяви, че ще подаде сигнал в прокуратурата заради оказван политически натиск върху нея.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!