Служебният кабинет е взел решение да предложи на президента Румен Радев да назначи свои кадри в дипломатическите ни мисии. 

Както БЛИЦ съобщи, Гълъб Донев предлага Румен Радев да изпрати като посланик на България в НАТО служебния министър на външните работи Николай Милков. Решението на кабинета е взето на 31 март и може да бъде открито в системата за правна информация на Министерския съвет.

В случая с Николай Милков МС предлага на принципала си Радев да издаде указ за неговото освобождаване като посланик във Франция (и Мароко) и постоянен представител на Република България към ЮНЕСКО в Париж и и да издаде указ за назначаването му за постоянен представител на България в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия договор със седалище в Брюксел. 

Служебният кабинет предлага и настоящият заместник-министър на външните работи Костадин Коджабашев да бъде назначен за посланик на България във Ватикана. Решението също е взето на 31 март т.г. и е подписано от премиера Гълъб Донев и Главния секретар на Министерския съвет Красимир Божанов.

С него кабинетът предлага на президента на издаде указ, с който освобождава Богдан Паташев от длъжността извънреден и пълномощен посланик на България при Светия престол и при Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, както и да издаде указ за назначаването на Коджабашев.

На същата дата се предлага и Красимир Божанов, настоящ Главен секретар на Министерския съвет, да бъде назначен за посланик на България в Словения.

С него правителството предлага на президента на България да издаде указ, с който освобождава Младен Червеняков от длъжността извънреден и пълномощен посланик на България в Словения, както и указ, с който назначава на негово място Красимир Божанов.

Предлага се и смяна в дипломатическите мисии в Молдова, Норвегия и Исландия.