Листата на ГЕРБ в Пловдив е готова, като се очаква тя да бъде регистрирана в РИК – 16 в неделя, пише TrafficNews.

Най-голямата изненада е включването на четвърто място на младия активист на партията Пенчо Малинов. Той бе председател на младежката организация на ГЕРБ, като два мандата бе общински съветник. Той ще заеме мястото на Вежди Рашидов, който се е отказал да участва на изборите.



За първите три места няма изненади – водач е Бойко Борисов, втори е местният лидер Иван Тотев, а трети юристът Радомир Чолаков. След Пенчо Малинов е друг изявен представител на ГЕРБ в Пловдив – бившият шеф на РИОСВ и отдел Екология в Община Пловдив доц. Стефан Шилев.  

Районните кметове на „Тракия” и „Източен” Костадин Димитров и Иван Стоянов са съответно 6-и 7-и, а след тях е бившият общински съветник и зам.-директор на РЗИ Аргир Аргиров.

Десетото място е дадено на СДС, като най-вероятно това ще бъде бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев. Очакванията Спас Гърневски да бъде на избираемо място също не се сбъднаха. Ветеранът е заел почетната 22-ра последна позиция в листата на ГЕРБ.

Плановете на ГЕРБ са за четири мандата от 16 МИР, като Бойко Борисов вероятно ще отстъпи мястото си в Пловдив. Това означава, че до 5-о място кандидати са избираеми за вота на 11 юли.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ