Стек по генералски и червените камби продължават да са безспорен фаворит на кулинарната фиеста, която започна днес в 7 часа и ще приключи в 19 часа довечера. В повечето градове на страната кулинарните почитатели избират най-вече стек по генералски. Другото ястие с голям интерес към него са пълнените камби.
Стек по генералски и червените камби продължават да са безспорен фаворит на кулинарната фиеста, която започна днес в 7 часа и ще приключи в 19 часа довечера. В повечето градове на страната кулинарните почитатели избират най-вече стек по генералски. Другото ястие с голям интерес към него са пълнените камби.<br /> <br /> Сред ястията с по-голям интерес на различни места са Телешкото по драгалевски и Патриотичната боб чорба.&nbsp;<br /> <br /> В София към 14, 30 стека по генералски са избрали&nbsp;45 на сто, пълнените камби харесват&nbsp;15%, телешкото по драгалевски&nbsp;- 11 %, пицата &quot;Без цензура&quot; -&nbsp;&nbsp;5%. Има почитатели и на панирания кашкавал от Сирищник - 4 на сто.&nbsp;<br /> <br /> Във Видин към 14 часа дегустаторите са раздвоени между стека по генералски и тюрлюгювеча, като разликата между предпочитанията е само 4 на сто. В този град пълнените червени камби са избрали само 14,2 на сто.&nbsp;<br /> <br /> В Благоевград мнозинството към момента е заложило на печеното месо - 57, 5 на сто, като само 11% са заложили на другото предпочитано ястие - пълнени червени камби. Тук има и почитатели на телешкото по драгалевски - 7,4 на сто са го харесали, а други 10 на сто са заложили на тюрлюгювеча.&nbsp;<br /> <br /> В &lrm;Шумен‬ към 14 часа отново почитателите на стека по генералски са най-много -&nbsp;35.6%, камбите са харесали 19,2 на сто, телешкото по драгалевски печели вкусовите симпатии на 17,9 на сто, а със сочна баклава са се засладили 6%. 5,3 на сто са избрали патриотичната боб чорба. <br /> <br /> В морската столица са загърбили местните рибни деликатеси и тотално са заложили на сочния стек по генералски. 51 нна сто са избрали месния деликатес, а 13 на сто са заложили на телешкото по драгалевски. Само 6 на сто са избрали да дегустират червените пълнени камби, Бьоф &quot;Сидерофф&quot; са хапнали 6,5 на сто, а на тюрлюгювеча са заложили 8, 5 на сто.&nbsp;<br /> <br /> В Бургас генералският стек вече е на привършване. Там са го избрали и посочили за най-вкусен близо 90 на сто. 51,5% от дегустаторите в старопрестолно Търново са заложили също на месния деликатес, а на камбите - 14 на сто.&nbsp;<br /> <br /> В Кюстендил кулинарните почитатели са заложили на миксиран продукт от стек по генералски и телешко по драгалевски - цели 62 на сто са заложили на смесената манджа.<br /> <br /> На трапезата в Сливен е по-интересно. Там очевидно харесват повече пълнените червени камби, но почитателите на стека по генералски са само на 1 процент зад тях.<br /> <br /> Старозагорзи безапелационно залагат на стека по генералски - 75 на сто. А всички останали манджи са предпочетени от общо 25 на сто.<br /> <br /> <strong><span style="color: rgb(128, 0, 0);">ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ И ПОДРОБНОСТИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА НА 25 ОКТОМВРИ<br /> <br /> </span></strong><br />