Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за дистанционно участие в заседанията на парламента на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19.

Дискусиите обаче предизвикаха известно напрежение между представителите на различни политически партии.

"С дискусиите за зеления сертификат караме гражданите да не искат да се ваксинират", това каза от парламентарната трибуна Георги Свиленски от БСП.

"Това, което се опитваме да направим, да поставим зелените сертификати като норма за влизане в парламента, само кара българските граждани да не се ваксинират. Дебатите работят в обратна посока. Предложението на министър Балтов, депутатите без зелен сертификат да заседават дистанционно,е дискриминация", категоричен е той.

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН) беше категоричен, че зелените сертификати трябва да отпаднат изцяло, тъй като убиват бизнеса.

"Говоря от свое име, а не от името на парламентарната група. Един здрав човек, макар и неваксинира, не е опасен за никого, за разлика от един носител на вируса. Зеленият сертификат трябва да се махне по принцип. Това е моето мнение", заяви той.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов, който сега е депутат от ГЕРБ, коментира, че хората без сертификат, непреболедувалите и неваксинираните поставят под риск живота и здравето на всички.

"Въвеждането на зелен сертификат при по-малко от 25% ваксинирани е дискриминационно отношение. Но дори децата ни, които ходят на училище имат сертификат. Тези, които нямат не ходят. Не е наша работа да преценяваме дали това е деискриминация или не, има си комисия по този въпрос", допълни Ангелов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Видео: Нова ТВ