„Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) оттеглиха точката за Пловдивския панаир, която беше определена като първа за заседанието на парламента днес.

Причината е, че вчера министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов е разпоредил пълен анализ на всички действия по казуса от страна на ведомството с цел защита на държавния интерес.

По предложение на председателя на Народното събрание (НС) Росен Желязков в дневния ред беше включено първото четене на т.нар. удължителен бюджет.

След кратка дискусия депутатите приеха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Търговския закон.

Със законопроекта, внесен от служебния Министерски съвет, се предлага подобряване ефективността на производството по несъстоятелност, усъвършенстване на производството по стабилизация, създаване на процедура по несъстоятелност и погасяване на задължения на физически лица -  предприемачи, както и въвеждане на изискванията на Директива (ЕС) 2019/1023 на Европейския парламент и на Съвета от 20 юни 2019 г. за рамките за превантивно преструктуриране, за опрощаването на задължения и забраната за осъществяване на дейност, за мерките за повишаване на ефективността на производствата по преструктуриране, несъстоятелност и опрощаване на задължения.

Със законодателните предложения на Петър Кьосев („Продължаваме Промяната – Демократична България“) се създава новата правна форма на Дружеството с променлив капитал, чрез която ще се отговори на нуждите на иновативните и ориентирани към растеж стартъп компании.

Измененията бяха обсъдени вчера, но изтичането на пленарното време и липсата на кворум станаха причина за отлагане на гласуването за днес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук