Горещи страсти избухнаха днес в парламента. Мустафа Карадайъ от ДПС излезе на трибунката, за прочете декларация от името на ДПС по повод смяната на няколко имена на местности в Старозагорско.

"Решението на общинския съвет в Стара Загора за преименуването на 800 местности е тест за българската демокрация и толерантност", каза той.

Според него ГЕРБ са доказали, че не уважават силата на изграденото и не оценяват българския етнически модел: "Ясно е, че е лесно да бъдат провокирани и други съветници да приемат реципрочни контрадействия. Нашият апел към вторите е - недейте. Недейте да отговаряте на чуждата провокация за разделение и противопоставяне. По този начин рискувате бъдещето на моята, на вашата, на нашата родина".

ДПС призова отговорните институции да предприемат незабавни действия, а всички държавни органи и институции да осъдят всеки подобен акт, който създава предпоставка за напрежение. 

Непосредствено след това обаче викове "Оставка" огласиха парламента. Шефката на НС Цвета Караянчева се видя в чудо и неколкократно помоли депутатите за тишина и ред в залата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!