Днес стана ясно, че през есента България отива на предсрочни избори. До това се стигна, след като на 22 юни бе гласуват вот на недоверие срещу кабинета „Петков“

След това политическата рулетка се завъртя – президентът Румен Радев даде мандат за съставяне на ново правителство на „Продължаваме промяната“ (ПП), но те не успяха да изпълнят волята на държавния глава.

След тях папката взеха от ГЕРБ, но я върнаха веднага.

Третият проучвателен мандат отиде при БСП. Именно на тях Радев бе поверил задачата да съставят кабинет в рамките на това правителство. Корнелия Нинова бе казала, че ще държи мандата до 15 август, но днес изненадващо председателя на парламентарната група соцпартията в Народното събрание Георги Свиленски заяви, че БСП още утре – 28 юли, ще върне неизпълнен мандат на Радев.

Още преди да стане ясен развоят на политическите събития у нас от БЛИЦ попитахме читателите си: „Ще успее ли БСП да състави правителство с третия мандат?“.

По всичко личи, че читателите на БЛИЦ имат доста правилна преценка за политическата обстановка.

Едва 9.71% от анкетираните дадоха отговор „Да“. Едва 0.95% заявиха, че „нямат мнение“

Оттук нататък следва доста интересно разделение на гласовете. 44.9% дадоха категоричен отговор „Не“, БСП няма да може да състави кабинет.

44.44% от анкетираните пък казаха, че „трябват избори, не правителство“.

Общо близо 90% от участвалите в анкетата показват желание за избори, отколкото сглобяване на правителство с трети или какъвто и да било друг мандат.

Участвайте в актуалната анкета на БЛИЦ: Отиваме на предсрочни избори, за кого бихте гласували?