Мярката за горивата, както е била направена, не отчита нуждите на българските граждани и българския бизнес. Това заяви служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов на заседание на Комисията по икономическа политика и иновации.

Той обясни, че вече ще има подоходен принцип. А първата мярка, която Министерството на икономиката ще въведе, е, хора с определено доходно ниво да бъдат подкрепени веднага.

"Най-засегнатите слоеве от населението, на тях да се помогне целево най-сериозно, именно сега, по време на зимата", каза Стоянов. И допълни, че настояването му е този път бизнесът да не бъде забравен.

Министърът на икономиката обяви, че със сигурност ще има и други мерки, които трябва да бъдат заложени, включително инвестиции в енергийната ефективност, във ВЕИ, цял набор от мерки, които ще бъдат насочени към бизнеса.

"Целта ни ще бъде Българската агенция за експортно застраховане и Българската банка за развитие (ББР) да излязат с общ продукт, именно насочен към български компании", обяви министър Стоянов, цитиран от БГНЕС.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук