ГЕРБ проверява седалището на фирмата, която Румен Спецов е продал на малоимотно лице. Кандидат-депутатите на ГЕРБ Тома Биков и Александър Иванов се включиха на живо от запустяла постройка в Ябланица и обявиха, че това е седалището на фирмата, която Румен Спецов е продал на Даниел Николов.

От там те показаха обрасла изоставена къща, която се оказа въпросното седалище, свързано с шефа на Националната агенция по приходите (НАП).



"Това е офиса на тази фирма, която е продадена от Румен Спецов на лицето Данаил Николов. Г-н Николов убеждава г-н Спецов да му продаде тази фирма с обороти за 6 млн. лв. за крупната сума от 500 лева", изтъкна Иванов.

"Това явно е някаква харвардска иновация - да продадеш фирма с обороти за 6 млн. лв. за 500 лв. Това и Бил Гейтс не може да го направи", отсече Биков и повтори, че профилът на тази фирма е за ДДС измами.

"Важният въпрос е къде е г-н Николов?", изтъкна Иванов.

"Искаме да знаем дали министърът на финансите Асен Василев е подал някаква жалба до прокуратурата срещу Румен Спецов и дали все още стои зад него", категоричен е Тома Биков.

"Работата на Асен Василев е да каже дали подобен човек може да бъде шеф на НАП", добави той, а Александър Иванов коментира, че финансовият министър трябва да каже кой е предложил Спецов за шеф на Агенцията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!