Излизам на трибуната, само когато стане невъзможно да се слуша за популизма и наглостта на нашите колеги от опозицията. Обикновено след мое изказване те напускат заплата и продължаваме спокойно работа.

Това каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в предаването "Карай направо" по Нова телевизия.

„Те са наследници на един престъпен режим и затова трябва да я карат по-кротко“, подчерта депутатът и бивш активист на СДС, който е най-лютият критик на БСП в парламента. 

Той заяви, че за да бъде обявено извънредно положение, значи че изпитанието действително е тежко. Правителството взе светкавични мерки, но не получи никаква съпричастност. Всяко добро за България е нож за амбициите им за идване на власт.

Социоложка прогнозира коя партия ще покани ген. Мутафчийски за президентския пост

Те не дадоха и 10 дни толеранс на правителството. 10 години българският народ избира това правителство на ГЕРБ. Колко по-вредни трябва да са те, за да не ги избират?“, попита Гърневски.

За скандирането: "Червени боклуци!", депутатът заяви: „То беше в отговор на тяхното поведение, за да ги укротим. Опитаха се да се саморазправят с председателя. 30 години хората по площадите така ги определят.

Не съм го измислил аз. Нормално е така да се обръщаш, когато срещу себе си виждаш едни хора с нагло, вулгарно и арогантно поведение.

Те са разграбили държавата. Обвиняват премиера Бойко Борисов в корупция, но нямат и едно доказателство. Затова съм спокоен, когато излизам и говоря на трибуната срещу Корнелия Нинова, защото тя е участвала в престъпната приватизация“, каза депутатът от ГЕРБ.

Спас Гърневски упрекна опозицията, че не демонстрират съпричастност в кризата. „ГЕРБ от субсидиите си харчи пари само за обществени прояви и дарения.

Сериозна организация във всички градове има механизмите да прави политики. БСП започват партизанското си движение от петзвезден хотел с разгулни игри, където обединяват членовете си. В същото време обещаваш на бедните баби по-добър живот. Петима от крупните олигарси в държавата са членове на БСП“, припомни той.

Гърневски обясни, че е бил наказан, защото от трибуната ги е нарекъл терористи. Той се аргументира с историческите факти в миналото на левицата. В отговор на думите на президента, Гърневски заяви:

"Бегом назад във времето, когато един висш военен поддържаше любовната си връзка през бюджетните средства на държавата. Не знам, кой кого трябва да учи на морал. Всеки има право да дарява.

В дни на изпитания имаме три върха на тази власт - парламент, президент и правителство. В този момент трябва да се откажем от възнагражденията и партийните си субсидии“, смята той. 

„На Шипка президентът подписа ратификация на абдикацията си. На паметника на Левски изживяхме нов срам. Свалянето на доверието от правителството противоречи на Конституцията.

Той се самоизолира от управленския процес. Той за мен приключи. Вижте двама генерали - Мутафчийски и Радев. Разликата е огромна“, заяви Спас Гърневски.

И каза нещо изненадващо. „Все повече от колегите от БСП след мои изказвания ме поздравяват. Не мога да кажа кои са, защото ще ги разкъсат. Те са в период, в който около Нинова са останали 10 човека. Все повече не са съгласни с пътя, по който води БСП“, каза още депутатът.

Той прогнозира, че ГЕРБ отново ще спечелят изборите, а ген. Мутафчийски ще е следващият президент.