„Всичко е за разпределяне на някакъв ресурс и за себеуреждане”. Това заяви бившият депутат и бивш регионален министър Гроздан Караджов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS по повод политическата ситуация в страната.

Според него кризата, в която се намира страната ни, е логичен резултат от десетилетия управление по един пиар начин. „Всичко, на което може да му се отреже лентата, да се иде на място, където да се окъпем в народната любов, се прави. Но всичко, което изисква непопулярни реформи, провеждане на някакви мерки, които няма да се харесат на хората, се затрупва под килима.

Така стигнахме до ситуацията, в която малцина се грижат кой каква листа да регистрира. За БСП съревнованието е между БСП на Нинова и БСП на Зафиров. При ДПС състезанието отново е между това, коя листа да се регистрира първа - ДПС на Доган или ДПС на Певски”, каза Караджов. Той допълни, че ДПС доскоро изглеждаше като най-стабилният елемент на българската политическа система.

„ПП-ДБ искат да правят някакъв взаимен ултиматум, отново заради листите. Да се правят някакви първични избори за листите. Всичко е за прословутите листи, за прословутите властови позиции, които отгоре на всичко, са прещедро платени”, каза Караджов.

Относно инвестиционната програма на общините и проблема с безводието на много места в страната той каза, че когато е бил министър, е отделил 419 млн. лева от бюджета на ведомството за проекти на общините и е имало тенденция това перо да бъде увеличено до 1 млрд. лева. „Сумата за подобни проекти няма как да се намери в бюджета сега, освен през заеми”, поясни Караджов.

Той обвини бившия финансов министър Асен Василев, че е продънил бюджета. „Той еднолично вземаше решения като един скрит министър-председател и тези пари (за общински проекти и инвестиции във водоснабдителната мрежа) вече ги няма. Бюджетът за август едвам беше вързан с помощта на еврофондовете. Следващият не знаем с какво ще бъде вързан”, допълни Гроздан Караджов.