„Не ви ли е неудобно, колеги от ГЕРБ, точно вие да излизате и да говорите за пътища, при положение че пътищата се превърнаха в нарицателно на корупцията през последните 12 години? И наистина трябва да си носител на “Оскар“, за да може да излезеш тук и да говориш по този начин, точно за пътища.“

Това заяви народният представител от БСП, председател на Комисията по транспорт и съобщения и член на Изпълнителното бюро на левицата Борислав Гуцанов по време на дебатите в парламента за начина на разплащане на парите за пътните строители.

„Как ви се струва да имаш налични 710 милиона и да подпишеш договори за 3 милиарда и 300 милиона?", попита още той от парламентарната трибуна.

Според Борислав Гуцанов единственото разумно решение, което в момента може да се направи, е да се платят половината от средствата, а за останалите по най-внимателния начин да се види какво се е случвало и кое се е изпълнило, за да бъдат тогава доплатени.

„Тъй като репликата “ремонт на ремонта“ стана именно през тези години и влезе като нарицателно за начина, по който се правят пътищата в България“, обясни социалистът.

Той призова колегите си за проява на смирение и разум:

„За да можем наистина да успокоим целия сектор и пътищата да бъдат в това състояние, в което всички български граждани искат да ги видят.“