„Това правителство, което предлагаме днес, радикално се различава от последното и това е неготово достойнство още преди да бъде избрано“, това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. Изказването й бе от парламентарната трибуна на Народното събрание, където депутатите днес ще гласуват кабинета „Габровски“.

БЛИЦ припомня, че още в началото неврохирургът започна с притча за разсичане на дете и заяви: „Бог да пази България“.

„Независимо от резултатите от гласуването днес ще си тръгнем от тук със съзнанието на изпълнен дълг към българското общество“, заяви Атанасова и допълни: „От ГЕРБ ще подкрепим кабинета „Габровски“ – това е истинският, а не въображаем А отбор“.

След нея думата взе Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ (ПП), който заяви, че от партията му няма да подкрепят кабинета на проф. Габровски.

Той отново реши да се заяде с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, казвайки, че „когато има тежък мач отказвал да излезе на терена“.

Гюров обаче не спря до тук - заяви, че приоритетите на кабинета „Габровски са прекопирани от нашата програма“ - това предизвика бурни реакции в залата. Все пак депутатите помнят как преди време от ПП изцяло бяха откраднали програма, изготвена от някогашния им коалиционен партньор БСП.

За реплика излезе Тома Биков от ГЕРБ, който каза: „Г-н Гюров, казахте, че завръщането на промяната предстой, но ще го приема като заплаха към цялото българско общество и към всички хора, които са с акъла си.

Осем месеца се излагахме като държава заради вашето правителство. България започна да прилича на Кирил Петков, а това е тежка травма за цялото общество.

Вие сте нашият основен политически опонент, защото не искаме да имаме нищо общо с Вас, нямаме и няма да имаме нищо общо с Вас“.

След изказването му Гюров се оказа в безсилна позиция и дори не пожела реплика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук