Криминалният случай от Стара Загора и арестът месец след извършеното насилие коментираха днес и политици. 

Според тях случаят е брутален и трябва да бъде санкциониран по най-строгия възможен начин. За това се обявиха и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ-СДС.

Делян Пеевски пред БЛИЦ: Инспекторатът на ВСС незабавно да провери магистратите, пуснали изверга от Стара Загора на свобода

Те обаче казват още нещо - че промените в Конституцията, които се предвиждат сега, трябва да засилят и контрола, и отчетността на прокурорите по места, така че никой да не може да си позволи подобно скандално решение.

„Възмущение, гняв, недопустимост. Това, което е важно, е не всеки път да стигаме до сигла обществена подкрепа, за да има действия. Надявам се, включително и с реакциите от тази сутрин, която видяхме от страна на прокуратурата, тези действия не само да бъдат осъждани, но и извършителите да си понасят наказанията, така че те да имат превантивно действие“, заяви вицепремиерът Мария Габриел.

Става напечено: Втори арестуван по случая с рязаното с макетен нож 18-г. момиче

„Този случай потресе цялото ни общество. За мен това не е човек, а звяр, който трябва да бъде осъден по най-строгия възможен начин. Това, което мисля, че ще се случи с всичките промени, които правим, е, че все повече прокурори ще трябва да дават ясна отчетност на начина, по който те движат тези дела. Всъщност скрито в Конституцията и промените е точно това – правим връзка между Народното събрание и прокуратурата по начина, по който до момента не съществуваше“, заяви от своя страна съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук