Цветан Цветанов се извини от името на цялата парламентарна група за скандала, който забърка депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.
"Доколкото разбрах и той се е извинил. Правят се грешки. Антон Тодоров преживя много тежки моменти в последните дни. Нервите не му издържаха. Аз се извинявам от името на цялата парламентарна група, но все пак трябва да можем да прощаваме и всеки един да извлича поука и да не повтаря грешките си. Антон Тодоров е народен представител и ще продължи да бъде“, каза Цветанов пред БНТ.

Той добави, че от ГЕРБ са се разграничили от позицията на Тодоров, който бе атакуван заради заплахи към телевизионния водещ Виктор Николаев от тази сутрин.

"Извинявам се от името на цялата на ПГ на ГЕРБ за случилото се", каза той и допълни, че  трябва да може да се прощава, както и да не се повтарят грешките.

„Нито една партия не е застрахована от скандали. ГЕРБ е много голяма партия. Знаем, че когато има проблем, той трябва веднага да бъде изчистен. Важно е да се каже, че когато влизаме в студио не трябва да отправяме клевети и да претопляме скандали. Хората са тези, които избират тези, които трябва да управляват. Огромният проблем днес е, че опозицията иска да влезе в една реторика, която да урони престижа на институциите преди европредседателството ни. Аз също нося документи, но няма да покажа разкритията в тях, защото ще покажа как да се държим като европейски политици. Нужно е да се гради добър имидж на страната ни, а не скандали“, подчерта Цветанов.

Според председателят на ПГ на ГЕРБ, ако се върви по този начин ще се пренесе напрежението не само в парламента, а и в малките общини. „Ако се върви така ще се измести професионализма. Трябва да отчитаме професионалната инициатива и дали се покрива добра законодателна дейност. Делян Добрев отговаря и на двете условия. Това, която се случи в Хасково е укоримо от гледна точка на обществената нетърпимост“.

„Проблемът за лидерството не стои на дневен ред в ГЕРБ“, каза още Цветанов. „Усещането за оклеветяване беше обидно за парламентаризма и човешкото достойнство. Ако има виновен, сезирани ли бяха компетентните институции - не. Няма нарушение. Аз трябва да гарантирам сплотеността на групата и тя се обедини в защита на Делян Добрев“.